Ultrasoon reinigen en testen benzine injectoren

U kunt bij ons terecht voor het ultrasoon reinigen en testen (sproeibeeld/opbrengst) van de meeste (lage druk) benzine injectoren

Injector

De injectoren worden door veel mensen nogal eens vergeten bij het onderhoud van de motor/auto. Toch is het belangrijk om ze met regelmaat te controleren en te reinigen. De injectoren zorgen ervoor dat de brandstof op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid in de verbrandingskamers van de cilinders wordt gespoten.

Heeft uw auto lang stil gestaan en/of loopt hij slecht? Dan kan de oorzaak liggen in vervuiling in de injectoren. Dit kan worden opgelost door het ultrasoon reiniging van de injectoren.

Voor het ultrasoon reinigen en testen van benzine injectoren zijn de kosten (gemiddeld) :

  • € 25,- per stuk.
  • € 40,- voor een set van 2.
  • € 75,- voor een set van 4.

Wilt U een prijsopgave voor uw specifieke situatie, vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan.

Injector Reinigen

Van de meeste motoren en auto’s, kunnen wij de (lage druk) benzine injectoren voor u reinigen en testen (sproeibeeld, opbrengst en lektest). Neem voor het maken van een afspraak of voor meer informatie contact met ons op

Injectoren zijn van groot belang voor een goede werking van de motor. Het is dus belangrijk om er op tijd achter te komen als er iets mis mee is. Welke tekenen erop kunnen wijzen dat er sprake is van een defect en wat je kunt doen als er daadwerkelijk iets mis is bespreken we hieronder:

Ooorzaken vervuiling

Er wordt uitsluitend brandstof door de injectoren heen gevoerd, dus is de waarschijnlijkste oorzaak voor vervuiling van deze onderdelen in de gebruikte brandstof te vinden. De brandstof wordt weliswaar door een brandstoffilter gepompt dat ervoor moet zorgen verontreinigingen uit de brandstof op te vissen, maar helaas vinden er altijd minuscule deeltjes hun weg door het filter heen. Ook blijft er altijd een kleine hoeveelheid van de benzine achter die er dan kan neerslaan.

Ook een veelvoorkomende oorzaak is het lang stil laten staan of het heel sporadisch gebruik van je auto. Bijvoorbeeld als je de auto laat overwinteren in de garage. Door de lange stilstand en de inwerking van kou of juist hitte kan de samenstelling van de brandstof lichtelijk veranderd zijn waardoor deze dikker wordt, wat vervolgens voor problemen zorgt.

Signalen dat injectoren vervuild zijn

Als er sprake is van problemen met de injectoren, dan kent het brandstof-luchtmengsel vaak niet de juiste verhouding. Dit kan tot problemen bij de verbranding leiden.

Signalen van vervuilde injectoren kunnen zijn:

  • Een verminderd motorvermogen
  • Startproblemen
  • Zwarte rook uit de uitlaatpijp
  • Een bovenmatig brandstofverbruik
  • Onrustig stationair-draaien.

Testen injectoren

Wij kunnen de volgende onderdelen van een injector testen onder verschillende frequenties/pompdruk:

  • Sproeibeeld/verneveling, is de verneveling van de aangeleverde injectoren goed of zijn er afwijkende sproeibeelden te zien.
  • Opbrengst, is de opbrengst (hoeveelheid per tijdseenheid) van de aangeleverde injectoren hetzelfde of zijn er afwijkingen zichtbaar.